Takács Szilvia csembalóművész
 
 

Számára a csembalózás jelenti azt az eszközt, mely segítségével kifejezheti érzelmeit,  gondolatait. A barokk zene elhivatott közvetítője. 


Győrött született. Zeneiskolai tanulmányai alatt több zongoraverseny és szolfézsverseny díjazottja volt. A zenei pályára való tudatos készülése már ebben az időben elkezdődött. A konzervatóriumot zongora és zeneszerzés szakon végezte el Győrben. 1986-ban diplomázott zeneelmélet- szolfézs szakon. 1993-ban férjével zeneiskolát alapított, melynek jelenleg is igazgatója. 

1996-ban az első Magyarországon szervezett Régi Zene Nyári Akadémián Leon Berben-nél kezdte el csembalótanulmányait. Ezt követően több régi zenei kurzuson vett részt, ahol tanárai voltak: Spányi Miklós, Ketil Haugsand, Malcolm Bilson.

A budapesti Zeneakadémián Horváth Anikó osztályában 2008-ban szerzett kitüntetéses csembalóművész diplomát. 2006-tól folytatott fortepiano tanulmányokat. Részt vett több hazai kurzuson - ahol Spányi Miklós és Malcolm Bilson által mélyítette el fortepiano tudását. További tapasztalatgyüjtés végett Malcolm Bilson fortepiano kurzusán vett részt az Amerikai Egyesült Államokban Ithaca-ban a Cornell Egyetemen.

Zeneakadémai évei alatt megalapította a Clavier Duo együttest, mely a négykezes és kétcsembalós, illetve fortepianora írt művek bemutatását tűzte ki célul.

Közreműködője volt a Musica Profana régizenei együttesnek, a Marquise együttesnek, valamint rendszeres kísérője énekeseknek, hangszereseknek.

A 2010-es Csíkszeredai Régizenei Fesztivál énekkurzusának korrepetítora és 2010-től folyamatosan a Győri Reneszánsz és Barokk Hét  keretein belül megrendezett kurzus csembaló- és fortepiano-tanára.

Rendszeresen játszik hazai és külföldi koncerteken szóló- és kamaraprodukciókban. 2012-ben kijutott a Japánban, Kofuban megrendezett 25. Nemzetközi Régizene Versenyre.

Repertoárja a korabarokktól a klasszikus korig terjed. Kiemelten foglalkozik Haydn billentyűs műveivel, melyekből két szóló és három kamara CD-lemezt készített.

 

Bemutatkozó
Takács Szilvia  szilvia@hmk.hu

 

Húsvéti koncertsorozat


J. Haydn:

A Megváltó utolsó
hét szava a keresztfán
fortepiano-változat


2016. március 17.
csütörtök 19 óra 


Budapesti Ward Mária Iskola

Tolnay Klári Terem

1056 Budapest, Irányi u. 17.


2016. március 18.
péntek 19 óra

Partiumi Keresztény Egyetem

Bartók Terem, Nagyvárad


2016. március 20.
péntek 16 óra


Zenekápolna
Vámosszabadi, Béke utca 4.
 


További koncertek »»

Kapcsolat 

Győri Reneszánsz és Barokk Hét

2016. augusztus 7-13.

Kurzusok:

barokk hegedű, furulya,

csembaló, fortepiano,

barokk cselló, barokk ének,

és kamarazene.